کاربرد اساسی هنر های تجسمی در فرهنگ ملت ها



حسین شیخ علیشاهی متولد 1349 کارشناس ارشد نقاشی از دانشگاه شاهد تهران است که سابقه تدریس دراین دانشگاه ، دانشگاه هنر یزد و مراکزآموزشی متعددی را در کارنامه خود دارد. این هنرمند دربخش هنرهای تجسمی نوزدهمین جشنواره بین المللی قرآن کریم درسال گذشته، دوسالانه های نقاشی ایران و جهان اسلام ودرجشنواره تجسمی فجرسال 87 حضور داشته ودر سال 89 نیز در این جشنواره شایسته تقدیر شده است. وی به عنوان هنرمند برگزیده نقاشی در دومین جشنواره آثار وتولیدات استانی حوزه هنری کشوردر سال 87 شناخته شده و در همین سال نیز شایسته تقدیر در پنجمین جشنواره تجسمی رضوی شیرازبوده و در سال 89 هم موفق به کسب رتبه دوم هفتمین جشنواره تجسمی رضوی شده است. وی تاکنون چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی در تهران و یزد برپا کرده است.
برگزاری جشنواره تولیدات استانی تا چه اندازه می تواند زمینه های شکوفا شدن استعدادهای جوانان ما در عرصه رشته تجسمی را فراهم کند؟
کاملا واضح است که چنین اقداماتی فرصت مناسبی برای جوانان است تا در یک رقابت مؤثر سطح کیفی آثار خود را با دیگران مقایسه نموده وهمچنین از تجربه هنرمندان و پیشکسوتان این عرصه در راستای بهبود آثار هنری خود استفاده کنند.
تا چه اندازه ضرورت هنرهای تجسمی در استان ها مشهود است؟
با توجه به این که هنرهای تجسمی معمولا یک کاری فردی است و هنرمند به تنهایی آثارش را خلق می کند کمتر از سایر هنرها به خصوص سینما و موسیقی در کانون توجه قرار می گیرد، این امر در شهرستان ها بیشتر به چشم می خورد و می طلبد که بیش از پیش به هنرمندان شهرستانی میدان داده شود تا استعداد های خود را به نمایش بگذارند.
فراهم نبودن فضاهای هنری تا چه میزان به هنرمندان ضربه می زند؟
خیلی زیاد ، نبود امکانات نمایشگاهی مناسب وعد م استقبال عمومی موجب رکود هنرهای تجسمی در استان ها است در حالی که هنرهای تجسمی کاربرد اساسی در فرهنگ ملت ها داشته و دارد. در جوامع پیشرفته این امر کاملا مشهود است و برعکس در جوامع در حال توسعه فقر تصویری مشاهده می شود.
برگزاری کارگاه های آموزشی تا چه اندازه به این هنرمندان کمک می کند؟
این کارگاه ها اگر با برنامه ریزی قبلی همراه با امکانات لازم درزمان و مکان مناسب برگزار شود بسیار مفید خواهد بود و درغیر این صورت بازدهی خوبی در پی نخواهد داشت.
لزوم برگزاری جشنواره های هنری در چیست؟
ضرورت برگزاری چنین رویدادی بر هیچ کس پوشیده نیست ولی همانطور که از نام جشنواره توقع می رود(تولیدات حوزه هنری) می بایست زمینه ای فراهم گردد که این آثار به فروش برسد و توجیه اقتصادی برای حوزه هنری و هنرمندان مرتبط داشته باشد.
چه پیشنهادی برای جشنواره تولیدات استانی دارید؟
به نظرمن در کنار این جشنواره برگزاری اکسپوی فروش آثار هنری می تواند بسیار اثرگذار باشد.
چاپ و انتشار آثار و نقد وبررسی چگونه می تواند به هنرمندان کمک کند، آیا مؤثر است؟
انتشار مجموعه کامل آثار جشنواره در قالب کتاب، مؤثرترین راه برای رسیدن به هدف مورد نظر است. توزیع کتاب نمایشگاه در بین جوانان و علاقه مندان هنر علاوه بر اهداف علمی و آموزشی در نوع نگرش مردم به هنرهای تجسمی نیزتأثیر بسزایی خواهد داشت.
و اما کلام آخر؟
انتظار هنرمندان از مسئولان، اجرای طرح قانونی خرید آثار هنری از بودجه عمرانی سازمان ها و نهاد های دولتی است ویکی از راه های ارائه این آثار به نهاد های دولتی همین جشنواره است که امیدوارم مسئولان از این فرصت استفاده لازم را ببرند.







قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره